Training Politie, Justitie
Training Politie, Justitie
Dankzij ETCB's 'Training Openingstechniek voor agenten' besparen politie-eenheden miljoenen. Met ervaren instructeurs minimaliseert het de behoefte aan een stormram of slotenmaker, met verbeterde veil
Vraag offerte aan
 
Dankzij de innovatieve 'Training Openingstechniek voor agenten',
ontwikkeld door ETCB, kunnen politie-eenheden miljoenen besparen.


Deze baanbrekende training, onder leiding van instructeurs met meer dan 20 jaar praktijkervaring in het openen van deuren voor de politie, minimaliseert vrijwel volledig de noodzaak van een stormram of het inschakelen van een slotenmaker. De Rotterdamse agent die dit concept bij de politie heeft geïntroduceerd en pleitte voor de trainingen bij ETCB, heeft zelfs de Goed Idee Award van 2015 gewonnen, vergezeld van een prijs van €1000. Deze agent heeft de training bij ETCB ook met succes afgerond en is vervolgens het PSO-project gestart, wat aantoont dat vooruitgang binnen handbereik lig

Als gevolg hiervan zal naar verwachting het gebruik van de traditionele stormram afnemen, hoewel dit misschien niet door alle agenten even enthousiast wordt ontvangen. Desalniettemin, wanneer men kijkt naar de kostenbesparingen die dit met zich meebrengt, rijzen er zeker vragen.

In de loop der jaren hebben instructeurs aanzienlijke verbeteringen aangebracht aan de bekende standaard PSO (Politie Sloten Ondersteuning). Deze verbeteringen omvatten het gebruik van geavanceerdere en slimmere technieken, waardoor het proces van binnentreden sneller en met minder schade kan worden uitgevoerd. Daarnaast krijgen deelnemers training in het identificeren en oplossen van mogelijke complicaties, waarbij speciale aandacht wordt besteed aan het detecteren van diverse boobytraps om de veiligheid te waarborgen.

Tijdens de training worden ook verschillende tools besproken en gedemonstreerd, waaronder de omgedraaide deurspion, die het mogelijk maakt om het interieur van een ruimte te bekijken via de deurspion. Dit draagt bij aan een effectieve en veilige uitvoering van hun taak. Alle inspanningen zijn gericht op het optimaliseren van schadebeheersing en het waarborgen van veiligheid, terwijl tegelijkertijd wordt gestreefd naar een zo efficiënt mogelijke uitvoering van de taken.