Opleiding Slotenmaker
Opleiding Slotenmaker
Expert Training Center Benelux biedt een compacte opleiding aan voor het professionele slotenmakersvak. Leer alle relevante vaardigheden en kennis.
€ 2.499,00
excl. btw
€ 3.023,79
incl. btw
Prijs per stuk
Aantal: 
Aanmelden
 
 

'Praktijk' Opleiding slotenmaker

Wanneer u een opleiding wilt volgen tot slotenmaker kwam u voorheen al snel in België uit. In Nederland is het namelijk niet verplicht een opleiding te volgen voor dit beroep. De opleidingen die wél worden aangeboden duren vaak 2 jaar en bestaan voor 95% uit het lopen van onbetaalde stage. Dit is helaas niet zo bevorderend voor uw loopbaan, gezien de tijd die het in beslag neemt. Vandaar dat wij bij Expert Training Center Benelux ervoor hebben gekozen de opleiding in een andere, meer compacte vorm aan te bieden.

Wij hebben al jarenlang ervaring in het geven van trainingen aan politie, justitie, woningstichtingen, bouwbedrijven en slotenmakers. Met deze ervaring leiden we geïnteresseerden op tot professioneel slotenmaker. In een verkorte opleiding leert u bij ons alle relevante theorie en praktijk die nodig is om het beroep slotenmake volwaardig uit te kunnen voeren. 

 

Te leren kennis en vaardigheden

Met de opleiding wordt de cursist in staat om het slotenmakersvak professioneel en volledig uit te voeren. De grootste vaardigheid die hierbij wordt geleerd en getoetst is de openingstechniek van beginner tot expert niveau. Daarbuiten leert de cursist ook sloten te plaatsen zoals oplegsloten, insteeksloten, bijzetsloten.

Ook wordt er uitgebreid ingegaan op materiaalkennis en regelgevingen als het Politie Keurmerk Veilig Wonen (PKVW). Tot slot worden verschillende probleemsituaties besproken zodat de slotenmaker in spé weet hoe hiermee om te gaan.

Certificering

Na afloop van het examen op de 5e opleidingsdag, kan de cursist een certificaat krijgen. Dit certificaat laat zien dat de cursist heeft deelgenomen aan het opleidingtraject en dit voldoende heeft afgerond.

Docent uit de praktijk

Peter is een docent in het slotenmakersvak die rechtstreeks uit de praktijk komt. Al in de vorige generatie was slotenmaker hét familieberoep en dit heeft hij met succes weten voort te zetten.

Omdat hij en het team van Expert4All nog steeds volledig actief zijn in de branche gebruikt hij altijd de meest actuele technieken in de opleiding. Ook vind hij het belangrijk dat de kennis die hij overdraagt daadwerkelijk bruikbaar is en sluit hij overbodige technieken en kennis uit. Zo leert u precies waar u voor komt.

 

Kosten

  • 4 Cursus dagen
  • Examen
  • Certificaat van deelname
  • Opleidings materialen
  • Ervaren praktische instructeur

De slotenmakers opleiding kost 2499,- euro excl. BTW per cursist voor het gehele traject incl. te gebruiken materiaal, examen en certificering. Aan het einde van de opleiding ben je in staat om het slotenmakersvak volwaardig uit te voeren. Wil je na de opleiding voor jezelf beginnen als slotenmaker? Ook dan kun je daarover vragen stellen tijdens de opleiding. Tevens kom je achteraf sneller in aanmerking voor het Slotenmakers Keurmerk Nederland

Voordelen die geld opleveren
- Schadebeperkend openen van deuren bespaart veel geld
- Sloten sneller kunnen openen bespaart tijd (je werkt efficiënter)
- Tevreden klanten leveren meer op (klanten zijn blij met een snelle, nette afhandeling)